Candidatura d'Unitat Popular

Alternativa Martinenca CUP (AMCUP) Sant Martí Sarroca

Comunicat de la CUP i ERC sobre el 12 d'octubre a Sant Martí Sarroca

Davant la sorpresa del comunicat del Grup Socialista Movem Sant Martí, i per al·lusions, des de la CUP i ERC de Sant Martí ens veiem obligats a respondre i mostrar el nostre desacord, tot i que ens hagués agradat que no ens portessin a aquesta incòmode i desagradable situació.

Ajuntament Sant Martí Sarroca

COMUNICAT CONJUNT DE CUP i ERC SOBRE EL 12 D’OCTUBRE A SANT MARTÍ SARROCA

Davant la sorpresa del comunicat del Grup Socialista Movem Sant Martí, i per al·lusions, des de la CUP i ERC de Sant Martí ens veiem obligats a respondre i mostrar el nostre desacord, tot i que ens hagués agradat que no ens portessin a aquesta incòmode i desagradable situació.

Per començar estem als Ajuntaments per fer política, per decidir, i per posicionar-nos. No per ser neutrals en moments de gravetat. Es va decidir obrir l’Ajuntament el 12 d’octubre per dos motius. El primer és que no hi ha res a celebrar, ja que el dia de la Hispanitat es celebra com a “descubrimiento” el genocidi i espoli dels pobles americans. Creiem que els grups municipals, i també les institucions, tenim la responsabilitat de no participar en celebracions de genocidis. Això no és manca de respecte, és tenir principis.

Parlar de “llibertat de sentiments” és molt maco i queda molt bé, però no és real. Entenem que segons aquest argumentari també hauríem de respectar a la ultradreta homenatjant el nazisme oi? Doncs nosaltres pensem que no. O també s’hauria de respectar el referèndum de Catalunya des d’un inici oi? i vosaltres penseu que no, tot i que parleu de “els valors de la pau, el diàleg, el seny, l’escrupolós respecte a la democràcia”. Però no us posicioneu oficialment perquè la neutralitat és molt més còmode. Trobem que és una manca de respecte al municipi i al país posar al mateix nivell l’11 de setembre amb el 12 d’octubre. Esperem que rectifiqueu.

I el segon motiu pel que s’obre l’Ajuntament el 12 d’octubre és l’actual situació d’excepcionalitat que viu el país. Una situació greu, violenta, de repressió legal i física per part de l’Estat Espanyol i els seus aliats. Afortunadament el municipi de Sant Martí s’ha posicionat de forma massiva a favor del referèndum i contra la violència. No entenem la neutralitat i ambigüitat d’altres formacions catalanes amb el tema nacional de Catalunya, per no parlar directament de la seva responsabilitat en la situació de repressió que té el país.

També creiem que la frase “No ens trobaran a nosaltres, per tant, en escenificacions que vagin en la línia de menystenir la voluntat lliure de cadascú” es contradiu amb la crida del PSC a participar en manifestacions al costat de 10 organitzacions d’ultradreta com la del passat diumenge a Barcelona. I també es contradiu amb la censura o buidor de contingut que es practica a l’Ajuntament de Sant Martí a l’hora de comunicar temes de caràcter nacional.

No ens trobaran a nosaltres, per tant, en escenificacions que vagin en la línia de menystenir la voluntat popular. Són temps d’extrema gravetat al país i ens hem de posicionar. Com va dir Desmond Tutu: Siets neutralen situacions d'injustícia, has escollit el costat de l'opressor.

Parlar de “llibertat de sentiments” és molt maco i queda molt bé, però no és real. Entenem que segons aquest argumentari també hauríem de respectar a la ultradreta homenatjant el nazisme oi? Doncs nosaltres pensem que no. O també s’hauria de respectar el referèndum de Catalunya des d’un inici oi? i vosaltres penseu que no, tot i que parleu de “els valors de la pau, el diàleg, el seny, l’escrupolós respecte a la democràcia”. Però no us posicioneu oficialment perquè la neutralitat és molt més còmode. Trobem que és una manca de respecte al municipi i al país posar al mateix nivell l’11 de setembre amb el 12 d’octubre. Esperem que rectifiqueu.